Kyckling med balsamvinägersås
catrineyngbro
catrineyngbro

Kyckling med balsamvinägersås

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • – 2 kycklingbröstfiléer, à ca 150 g
  • – ½ msk smör
  • – salt och peppar
  • Balsamvinägersås
  • – ½ gul lök
  • – ½ msk smör
  • – 2 msk balsamvinäger
  • – 1 dl vispgrädde
  • – 1 dl vatten
  • – 1 msk koncentrerad kycklingfond
  • Servering
  • – 1 dl okokt ris
  • – 250 g körsbärstomater, gärna på kvist
  • – färsk basilika

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 200°C.
    2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
    3. Bryn kycklingfiléerna på båda sidor i smör, salta och peppra och lägg i en ugnsform.
    4. Fräs finhackad lök i smör i en liten kastrull tills löken mjuknat utan att få färg. Häll på balsamvinäger, grädde, vatten och fond. Låt koka upp under vispning.
    5. Häll såsen i formen med kycklingen, lägg tomaterna bredvid kycklingen och tillaga i ugn cirka 20 minuter. Kycklingens innertemperatur ska bli 67°.
    6. Toppa eventuellt med färsk basilika och servera med kokt ris.

    Per portion
    Total
    Energi
    2234 kJ (534 kcal)
    Fett
    26,4 g
    Kolhydrater
    37,5 g
    Protein
    35,6 g

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.