800 gram
kycklingfilé, 1 paket bacon, 1 hackad lök, lite mer än 1/2 dl senap (gärna dijon), 3/4 msk kycklingfond, 3 dl vatten, 1/4 tsk paprikapulver, 1/4 tsk salt, 1/4 tsk peppar, färsk rosmarin att strö över
Beskrivning
Gör så här:
Tärna baconet och stek den först. Ta ur och lägg den på hushållspapper så att fettet kan rinna av. Stek sedan även den hackade löken och lägg även den på hushållspapper. Skär kycklingfiléerna i lite mindre bitar, cirka 4 bitar av varje filé. Pensla dem med senap och peppra, salta och krydda med paprikapulver. Stek sedan kycklingen och ta även den ur pannan. Dags att göra skyn. Häll i buljongen och vattnet i stekpannan och rör om tills vattnet börjar puttra. Lägg sedan i löken och baconet och blanda. Lägg till sist även i kycklingbitarna. Låt nu allt puttra samman i 10 minuter, vänd på kycklingen och låt det puttra ytterligare 10 minuter. Strö över lite färsk rosmarin. Klart!
Viktväktarna
mittWW Smartpoints BLÅ: 5 smartpoints per portion, lägg till points för ris eller liknande
mittWW Smartpoints GRÖN: 7 smartpoints per portion, lägg till points för ris eller liknande
Kycklinglårfilé fylld med mozzarella och basilika, omlindade medbacon. Ikväll gjorde vi den från scratch, men du kan absolut förbereda den och fylla kycklingenoch lägga i formen
Kvällens middag, kycklingmedbaconoch parmesanost, är en av de som faller in under denna kategori. Blanda ihop pasta, kycklingochbacon i en stor skål eller form
Rensa och lägg kycklingen i en smord eldfast form. Man gör den på grillad kyckling. Servera med färsk tagliatelle (eller valfri pasta) och en sallad eller kokt broccoli om du vill dra in på kolhydrater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.