Kyckling i röd curry
clao
clao

Kyckling i röd curry

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 port. ris
  • 3-4 st kycklingfiléer
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 2 morötter
  • 1 burk skivade bambuskott (ca 225 g)
  • 3 msk röd currypasta
  • 1 msk fisksås
  • 1-2 msk kycklingfond
  • 1 burk kokosmjölk (á 400 ml)
  • 1 lime, skal och juice
  • ½ tsk salt

Beskrivning

    Börja med att koka upp riset.

    Börja med att skära kyckling och grönsaker i mindre bitar och lägg i separata skålar.
    Skiva moroten i sneda skivor.

    Hetta upp rikligt med olja i en panna. Fräs currypastan i några minuter (försiktigt då pastan lätt kan brännas).

    Tillsätt grönsakerna och woka dem på hög värme en stund, dock inte för länge, grönsakerna ska ha lite tuggmotstånd.
    Ha därefter i kycklingen och stek tills den är någorlunda genomstekt.
    Häll i fisksås, kycklingfond, limeskal och juice och till sist kokosmjölken. Rör ihop och låt koka i ytterligare några få minuter.
    Smaka av med salt.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.