Kyckling &  Haricots Verts varma sallad
Peter Lundgren
Peter Lundgren

Kyckling & Haricots Verts varma sallad

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Haricot vertssallad, ca 4 port
  • 1 kg fryst kyckling
  • 500 g haricot verts (jag använde frysta)
  • 1 paket 140 g bacon (för vego – byt mot tex champinjoner)
  • 150 g körsbärstomater
  • 1/2-1 rödlök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • Ev lite torrostade pinjenötter
  • Salt, peppar
  • Smör till stekning

Beskrivning

    Gör såhär:

    Strimla bacon och rödlök samt dela tomaterna. Hetta upp en stekpanna och bryn först baconet så det nästan blir färdigstekt. Ta ur baconet ur pannan och ställ åt det åt sidan en stund så det ej bränns. Klicka i smör i pannan och stek haricot vertsen med vitlöken i samma stekpanna som baconet. Haricot vertsen behöver stekas ca 6-7 min (kortare om dom är färska) så dom får lite färg.

    Lägg i lök, baconet och tomater och blanda runt. Smaka av med salt och peppar och låt stekas ihop tills tomaterna mjuknat.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.