1-2 msk
curry, chilikrydda, paprikakrydda samt salt och peppar.
4 msk
neutral rapsolja
1 gul
lök, strimlad
1 klyfta
vitlök, skivad/pressad
1 röd
paprika, strimlad
40 g
babyspenat
Ris
Beskrivning
Gör så här
Koka riset tillsammans enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp en stekpanna eller wokpanna och rosta nötterna snabbt i pannan. Häll av på ett fat och lägg åt sidan.
Skär kycklingen i bitar och stek tillsammans med curry i olja.
När kycklingen är genomstekt, hetta upp pannan rejält.
Tillsätt lök, vitlök och paprika. Stek ca 3 minuter så de blir lite mjuka men fortfarande “tuggiga”.
Tillsätt matlagningsgrädde, kryddor. Tillsist i med cashewnötter. Servera med ris och grönsaker.? TAGGA MIG gärna ni testar detta recept ??
______
Innehåll per portion ca 450kcal
Protein 42g, kolhydrater 30g fett 15g
Kyckling och cashewnötter passar så bra ihop med de frästa grönsakerna. Receptet kommer från Viktväktarna men jag justerat den lite, har bland annat ökat på mängen kyckling och lagt till vattenkastanjer
500 g kycklinglårfilé 2 klyftor vitlök, hackade 2 morötter, skalade och skurna i slantar 1 röd paprika, i munsbitar 3 salladslökar, i 3 cm-bitar 2 pak choi, i grova bitar. 1Till servering200 g cashewnötter 0,5 dl rapsolja jasminris
Kycklingmarinad. Cashewsås. I samma panna steker du sen skivad vitkål i olja och kycklingspadet. Mixa såsen ganska slät och severa med kycklingspetten och den stekta vitkålen
500 g kycklinglårfilé 2 klyftor vitlök, hackade 2 morötter, skalade och skurna i slantar 1 röd paprika, i munsbitar 3 salladslökar, i 3 cm-bitar 2 pak choi, i grova bitar 0,5 dl rapsolja. 1Till servering200 g cashewnötter jasminris
Skär kycklingfilén i lagom munsstora bitar. cashewnötter eller jordnötter. Fräs på hög värme i olja med en hackad vitlöksklyfta tills kycklingen har fått fin, gyllene färg
Strimla kycklingen. Strössla cashewnötter på toppen och servera med jasminris. Fräs på hög värme tillsammans med en hackad vitlöksklyfta tills kycklingen fått färg
Fräs på hög värme med en hackad vitlöksklyfta tills kycklingen har fått fin, gyllene färg. Strössla cashewnötter på toppen och servera med ångande varmt jasminris
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.