1. Hetta upp olja i en stekpanna och stek oumph på hög värme under omrörning tills tills bitarna får färg, ställ åt sidan.
2. Koka ris enligt anvisningar på förpackningen.
3. Hacka paprika till stora tärningar, hacka champinjonerna i skivor och finhacka vitlöken.
4. Hetta upp olja i en stekpanna, fräs vitlök, paprika, champinjoner och sambal oelek i 1 minut. Tillsätt jordnötterna och fräs lite till, paprikorna ska fortfarande ha lite tuggmotstånd.
5. I en skål blandar du alla ingredienser till såsen, vispa den klumpfri och häll sedan över grönsakerna.
6. Låt såsen koka upp på medelvärme under ständig omrörning tills den tjocknar. Vänd i oumphen, smaka av och tillsätt eventuellt mer soja.
Tillbehör: Servera med ris och strö gärna på finhackad salladslök eller rostade sesamfrön.
Det här kan nog vara den godaste kinarätten som vi någonsin har ätit och den slår det mesta vi har varit med om när vi käkat ute på kinakrogar, är ni som oss galen i det asiatiska köket så kommer ni också tycka att det är helt fantastiskt gott
Förra sommaren inleddes med regn och rusk och avslutades på samma sätt. Det är svårt att ställa rätterna mot varandra, men jag vill minnas att min favorit ändå var KungPao Chicken samt Flavoured pork
Börja med att vispa upp äggvitan lätt med en gaffel och tillsätt sedan resten av ingredienserna. Ställ in i kylskåpet medan du förbereder övriga moment
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.