Kung pao ch*chen med ris.
Matilda
Matilda

Kung pao ch*chen med ris.

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 förp Oumph the chunk
  • 2 st paprikor
  • 6 st champinjoner
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 dl jordnötter
  • 1 msk sambal oelek
  • Såsen
  • 3 dl vatten
  • 3-4 msk soja
  • 2 msk risvinäger
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 msk ljus sirap
  • 1,5 tsk sesamolja
  • 1 tsk ingefärapulver
  • olja

Beskrivning

    Receptet är för 4 personer.

    1. Hetta upp olja i en stekpanna och stek oumph på hög värme under omrörning tills tills bitarna får färg, ställ åt sidan.

    2. Koka ris enligt anvisningar på förpackningen.

    3. Hacka paprika till stora tärningar, hacka champinjonerna i skivor och finhacka vitlöken.

    4. Hetta upp olja i en stekpanna, fräs vitlök, paprika, champinjoner och sambal oelek i 1 minut. Tillsätt jordnötterna och fräs lite till, paprikorna ska fortfarande ha lite tuggmotstånd.

    5. I en skål blandar du alla ingredienser till såsen, vispa den klumpfri och häll sedan över grönsakerna.

    6. Låt såsen koka upp på medelvärme under ständig omrörning tills den tjocknar. Vänd i oumphen, smaka av och tillsätt eventuellt mer soja.

    Tillbehör: Servera med ris och strö gärna på finhackad salladslök eller rostade sesamfrön.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.