Kryddigt pumpabröd
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Kryddigt pumpabröd

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 22 port
  • 1 msk smör eller kokosolja till formen
  • 2 msk pepparkakskrydda
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 msk fiberhusk
  • 1,25 dl hela linfrön
  • 3 dl (140 g) mandelmjöl
  • 4 msk kokosmjöl
  • 45 g valnötter, hackade
  • 45 g pumpakärnor + lite till topping
  • 3 ägg
  • 1,25 dl sockerfritt äppelmos (valfritt)
  • 4 msk kallpressad rapsolja eller kokosolja
  • 400 g burk pumpapuré

Beskrivning

    Sätt ugnen på 175 grader och smörj en brödform, cirka 10 x 18 cm, med smör eller olja.

    Blanda all torra ingredienser i en skål.

    Rör ihop ägg, äppelmos, pumpapuré och olja i en bunke och blanda med de torra ingredienserna till en jämn smet.

    Häll i formen och strö över 1 msk pumpafrö. Tryck ner fröna så de inte lossnar så lätt efter gräddningen.

    Sätt in brödet i ugnens nedre del och grädda 55–65 minuter och känn efter med en sticka när det är klart. Låt svalna innan servering.

    Tips!
    Brödet är godast nybakat eller rostat. Skiva upp den delen av brödet du inte äter samma dag och förvara i kylen 2–3 dagar eller ännu hellre i frysen. Håller i upp till en månad fryst.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.