Krusbärsmarmelad med vanilj – enkelt recept
catrineyngbro
catrineyngbro

Krusbärsmarmelad med vanilj – enkelt recept

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser
  • 1 stor burk
  • 350 g gröna krusbär (mogna eller omogna)
  • 300 g syltsocker
  • 2 msk vatten
  • 1 st vaniljstång
  • rivet skal från en halv citron

Beskrivning

    Så här gör du

    35 minuter
    Skölj och snoppa krusbären. Lägg dem i en kastrull och koka upp dem i en minut med vattnet.
    Mixa dem därefter med stavmixer och tillsätt syltsockret. Koka upp och låt koka kraftigt 7-8 minuter.
    Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna med baksidan av en kniv. Tillsätt frön och resten av stången tillsammans med rivet citronskal till bären.
    Ställ kastrullen åt sidan och skumma av marmeladen med en sked. Låt svalna något.
    Häll därefter upp i heta och väl rengjorda glasburkar. Fantastiskt gott till kardemummaskorpor!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.