1. Lägg gurkorna i en skål, salta lite och låt ligga
och vätska sig i 10 minuter, sila av.
2. Krama ur vätskan och krossa gurkan med
händerna, lägg i en skål.
3. Blanda med koriander, chili, vitlök, vinäger,
soja, socker och sesamolja, smaka av igen
och servera direkt.
Fest på gång? Välj ut några favoriter och gör
en större laddning. Recepten funkar både som
tillbehör och härlig buffémat.
1 gurka. 1 tsk salt. 1 msk citronsaft. 2 msk olja. Svartpeppar. Chiliflakes. Riv gurkan på rivjärnets grövsta. sida eller använd en grönsakssvarv om du har
1. Finstrimla fänkål och lägg i kallt vatten medans du kärnar förbereder apelsin och granatäpple. 2. Lägg fänkål på ett fat, lägg på apelsin och toppa med granatäpplekärnor
Inlägget Krämig gurksallad dök först upp på ZEINAS KITCHEN. 1 skål gurksallad, ca 4 portioner 2 gurkor 0,5 rödlök Ca 4 kvistar färsk dill (djupfryst eller torkad dill funkar också bra) 3 dl creme fraiche eller turkisk yoghurt (jag använder creme fraîche) 0,5 dl majonnäs (kan bytas ut mot creme fraîche eller turkisk yoghurt) 3-4 msk vit vinäger eller citron (jag använder vinäger) Salt & peppar Gör såhär. 1 skål gurksallad
Skrubba potatisen och koka den. Häll av vattnet och ånga den torr. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper och tryck till den med baksidan av en sked så den krossas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.