KRISPIGA KYCKLINGBITAR MED CURRYDIP Nadjas kitchen
catrineyngbro
catrineyngbro

KRISPIGA KYCKLINGBITAR MED CURRYDIP Nadjas kitchen

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Till 4-6 portioner behöver man
  • 800 gram kycklingfilé, 3 msk vetemjöl, 2 tsk paprikapulver, ½ – 1 tsk cayennepeppar, salt, 1 ägg, 2 msk mellanmjölk, 4 dl cornflakes
  • Currydip: 2 dl turkisk/grekisk yoghurt 0%, 1 msk lättmajonnäs, salt, 1 tsk curry

Beskrivning

    Gör så här:

    Sätt ugnen på 200 grader. Om du vill servera ris till så lägger du den på kokning. Skär kycklingfiléerna i bitar. Blanda i en djup tallrik mjöl med salt, paprikapulver och cayennepeppar. I en annan tallrik så vispar du ihop mjölken med ägget. Och i en tredje tallrik så krossar du cornflakes.

    Panera kycklingen för i mjölblandningen, sedan i äggblandningen och till sist i de krossade cornflakes. Lägg kycklingbitarna på en bakpappersklädd plåt och tillaga dem i cirka 12-20 minuter (beroende på hur stora bitarna är). Vänd gärna bitarna efter halva tiden.

    Blanda under tiden Turkisk yoghurt med lite salt och curry. Låt stå i kyl tills resten är klart.
    Servera kycklingbitarna med curry dippen och eventuellt kokt ris.

    Viktväktarna

    mittWW Smartpoints BLÅ: totalt får detta recept 13 smartpoints (utan ris inräknat). Vid 4 portioner blir det 3 smartpoints per portion och vid 6 portioner blir det 2 smartpoints per portion. Lägg till points för ris.
    mittWW Smartpoints GRÖN: totalt är ovanstående recept 32 smartpoints (utan ris inräknat). Vid 4 portioner blir det 8 smartpoints per portion och vid 6 portioner blir det 5 smartpoints per portion. Lägg till points för ris.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.