Denna gyllene, krispiga och snacksvänliga popcorn kyckling är bland den populäraste av våra recept på myTaste USA. Detta recept funkar lika bra som aptitretare eller till petiga små barn som vill ha ett litet mellanmål!
Denna kyckling kan med fördel förberedas en stund innan och är väl värt lite extra arbete. Barnen kommer älskar det och ja, ni vuxna också för den delen!
Receptet är hämtat från bloggen Tasty Appetite och vi på myTaste har redan korat detta till ett av de godaste recepten vi testat, hoppas ni också gör det!
Gör så här:
1) Skär kycklingen i små bitar.
2) Vispa ihop ägg och mjölk i en skål.
3) I en annan grund skål, kombinera mjölet, saltet, pepparn, lök pulvret, vitlöks pulvret, paprika pulvret, socker och bakpulver, blanda ordentligt.
5) Lägg panco/ströbröd på en tallrik.
6) Doppa alla kycklingdelarna i mjölet.
7) Doppa sedan kycklingen i äggen.
8) Rulla kycklingen sedan i brödsmulorna.
9) Upprepa steg 6-8.
10) Hetta upp oljan i en panna.
11) När olja är tillräckligt varm, lägg i kycklingen.
12) Lägg inte i för många i oljan för de kan ha svårt att bli genomfriterade.
13) Fritera kycklingen tills den är gyllenbrun.
14) Torka på hushållspapper.
Tillagningstid: ca 30 minuter med fritering
Här är länken till original receptet http://www.mytasteus.com/r/how-to-make-popcorn-chicken-at-home-easy-step-by-step-pictures-5480998.html
Strimla kycklingen och lägg i plastpåsen tillsammans med vegetabilisk olja och kryddmixen. Blås in lite luft och skaka påsen tills kycklingstrimlorna är helt täckta
Krispig grönkål. Jag skulle bort under kvällen och hade tagit upp kyckling till middag men hann inte tillaga den före och efter skulle det bli alldeles för sent så då löste jag det på bästa improviserade sätt
En god och saftig helstekt kyckling med gyllenbrunt krispigt skinn. Serveras till exempel med ungsrostade rotsaker som med fördel kan göras tillsammans med kycklingen
En fräsch sallad med sälta och krispighet från kycklingen, söt pumpa och mustiga toner från svamp. Stek kycklingen i olja på medelhög värme tills den är gyllene
4 Kyckling 2 msk japansk soja 1 krm chilipulver 1 msk olja 2 msk flytande honung 8 kycklinglår 4 port ris eller annat gryn Grönsaker 1/2 gurka 1 morot 125 g rädisor 1 dl gräddfil 1 msk sesamfrön salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Gräddsåsen kokades på en hemmagjord kycklingfond och detta lyfter verkligen smaken på såsen. Kycklingen serverades med brytbönor, broccoli och morötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.