1. Krydda laxfiléerna med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxen på hög värme ca 1-2 min/sida så att den får en krispig yta. Lyft ur laxen och lägg på en tallrik.
2. Tillsätt grädde och riven parmesanost i pannan. Vispa samman såsen och låt den sjuda i 5 min.
3. Riv citronskal och finhacka gräslöken. Tillsätt rivet citronskal, 1 tsk citronsaft och gräslök i såsen. Smaka av med salt och peppar.
4. Lägg ner laxbitarna i såsen och sjud i 2-3 min.
Dekorera laxen med citronskivor (grillade i en grillpanna om du vill) och lite extra riven parmesanost. Servera med valfritt tillbehör som t. ex. klyftpotatis, ris eller pasta och gärna en grönsallad.
Lägg laxen ovanpå. Ett recept som verkligen är värt att testa, kalasgott. Slå såsen runt och över laxen. Strimla purjolöken och lägg i en ugnsfast form
Det blir så gott när man blandar potatisen såhär och bara lägger laxen ovanpå. Lax var det här. En riktigstorfavorit här hemma med krämigdillpotatis och massor av citronpeppar
Lägg laxeni en ugnsform. Rör i hop grädde, sweet chili, citron och vitlök. Häll gräddblandningen över laxen och gratinerai 200 grader, 15-20 min (tillslaxen är genomkokt). Servera med ris och en god sallad 4 laxfiléer. 2-3 msk sweet chili sås (beroende på hur starkt man vill ha det). 2 msk pressad citron. 2 vitlöksklyftor
Skär laxeniportionsbitar och lägg sedan i ugnsfast form, gärna med bakplåtspapper i botten. Salta och peppra, lägg en teskedsstor klick smör på varje bit
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.