Krispig lax i krämig parmesansås
annagl
annagl

Krispig lax i krämig parmesansås

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portioner
  • 600 g Laxfilé Färsk
  • 3 dl Vispgrädde
  • 100 g Parmesanost
  • 1 st Citron - Eko
  • 1 st krukor Gräslök - färsk
  • 2 krm Salt Fint
  • 1 krm Svartpeppar
  • 0.5 msk Olivolja
  • 700 g Potatis Fast

Beskrivning

    1. Krydda laxfiléerna med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxen på hög värme ca 1-2 min/sida så att den får en krispig yta. Lyft ur laxen och lägg på en tallrik.

    2. Tillsätt grädde och riven parmesanost i pannan. Vispa samman såsen och låt den sjuda i 5 min.

    3. Riv citronskal och finhacka gräslöken. Tillsätt rivet citronskal, 1 tsk citronsaft och gräslök i såsen. Smaka av med salt och peppar.

    4. Lägg ner laxbitarna i såsen och sjud i 2-3 min.

    Dekorera laxen med citronskivor (grillade i en grillpanna om du vill) och lite extra riven parmesanost. Servera med valfritt tillbehör som t. ex. klyftpotatis, ris eller pasta och gärna en grönsallad.

    https://www.mathem.se/recept/krispig-lax-i-kramig-parmesansas

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.