Krämig tortellini med soltorkade tomater, spenat och mozzarella
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
1 paket
Kelda Pastasås 4 ostar
500 g
Tortellini med ricotta och spenat/basilika
Olivolja
1-2
mozzarella
1
gullök
2-3
vitlöksklyftor
Färsk spenat
Paprikapulver
Salt och peppar
Riven ost till servering
Beskrivning
Gör så här
1
Koka tortellinin enligt förpackningen, häll av vattnet och ställ åt sidan.
Fräs de soltorkade tomaterna i olja i en stor stekpanna på medelvärme, tillsätt skivad vitlök och stek i någon minut. Tillsätt spenaten och rör om tills spenaten börjat mjukna.
2
Tillsätt grädde och mjölk, salt, paprikapulver och koka upp. Sänk sedan till medellåg värme. Tillsätt färsk basilika och den kokta tortellinin. Blanda samman. Ha sedan i mozzarellaosten i bitar. Rör om så osten börjar smälta.
Smaka och tillsätt mer salt om det behövs. Toppa med med riven parmesanost.
Allt som är krämigtochdärmed också onyttigt uppskattas av mig, hur kan det komma sig. Visst, jag kan också tycka att nyttigare tomatbaserade såser är goda, men gräddigt ochkrämigt slår det mesta
Strimla de soltorkade tomaterna och lägg i stekpannan tillsammans med löken och vitlöken. Finhacka lök och fräs den i smör i en stekpanna tillsammans med den pressade vitlöken
Denna gång fick soltorkade tomater, champinjoner, squash och paprika samsas i grytan. De soltorkade tomaterna plockade jag från en av byttorna med marinerade grönsaker och tillbehör, där man hittar marinerade vitlöksklyftor, oliver, kronärtskoka m
Det är något riktigt, riktigt svulligt i kombinationen med pasta, fetaost, soltorkade tomater och en så där riktigt krämig sås som man bara får när man kombinerar tomat med grädde eller crême fraichè
Servera den krämiga pastan i djupa tallrikar och toppa med baconkrisp och gurkstavar. Mixa såsen slät med en stavmixer och smaka av med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.