Krämig potatissallad med morötter och ärter / källa recept.se
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
– 3 kilo potatis, gärna färskpotatis
– 2 stora morötter
– 3 dl frysta gröna ärter
– 1 knippe salladslök
– 400 g majonnäs
– 3 dl gräddfil
– 3 msk grovkornig senap
– salt och nymald peppar
Beskrivning
1.Skrubba och koka potatisen i saltat vatten tills de är mjuka, ca 20 minuter. Låt potatisarna svalna och dela dem sedan på hälften.
2.Skala morötterna, tärna dem. Koka morötterna 5 minuter, tillsätt ärterna och koka ytterligare 2 minuter. Häll av vattnet och låt grönsakerna svalna.
3.Strimla salladslöken. Blanda majonnäs, gräddfil och senap, vänd ner potatis, morötter, ärter och salladslök. Smaka av med salt och peppar.
Kockens tips
Byt ut morötter, ärter och salladslök mot finhyvlad rädisa, hackad purjolök och sockerärter. Eller kombinera potatisen med valfria grönsaker, helt fritt efter tycke och smak.
Ett gott alternativ på buffé bordet eller som tillbehör till en god köttbit/grillbit. En lättgjord och väldigt god potatissalladmed purjolök och kapris
Potatissallad är himla smidigt, och det är väldigt lätt att göra en egen. Den här varianten ni ska få recept på nu är en rustik variant med rostad potatis, creme fraiche, bacon och gräslök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.