Krämig moussé med smak av cheesecake och jordgubbar!
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
Grahams smulor
1 3/4 dl
Grahams kex (ca 5 fullstora)
2 msk
smör, smält
1 tsk
socker
Cheesecake Moussé
1 1/8 dl
jordgubbpuré (gjord av färska eller frysta jordgubbar)
1 1/8 dl
vispgrädde
2 msk
socker
220 g
philadelphia
3/4 dl
socker
1/2 tsk
vaniljextrakt
4-5 färska
jordgubbar, för garnering
Beskrivning
Den här underbart goda desserten är gjord på krämig Philadelphia ost och härligt söt jordgubbspuré. Passar lika bra till efterrätt som till barnkalaset då den smakar så ljuvligt gott att alla kommer älska den och den är verkligen superenkel att göra!
Receptet är skrivet av bloggaren Glory som driver bloggen Glorious Treats och hon kommer från norra Kalifornien där hon bor tillsammans med sin ungdomskärlek och deras två barn. Glory älskar all matlagning och det är främst bakning som blivit en av hennes stora passioner i livet, och som vi på myTaste är glada över det!
Spara ner detta grymma recept i era kokböcker bums och bjud på i helgen, garanterat sött, garanterat gott och garanterat en av de godaste desserter ni någonsin ätit!
Gör så här:
Grahams smulor:
1) Krossa grahamskexen i en plastpåse.
2) Häll på smält smör och tillsätt 1 tsk socker och rör om blandningen tills smulor na är täckta av det smälta smöret.
3) Sprid blandningen på en plåt och ställ i ugnen på 175 grader i ca 12 minuter.
4) Ta bort från ugnen och låt svalna.
Jordgubbspuré:
1) I en matberedare, blanda färska eller frusna jordgubbar. Bearbeta tills bären är hackade och att bitarna inte är större än en ärta.
Vispa grädden:
1) Vispa grädden tills den börjar tjockna. Tillsätt socker och fortsätt att vispa tills den är lagom tjock med toppar när du lyfter vispen.
Cheesecake:
1) Vispa hiladelphia osten tills den är jämn. Tillsätt pulveriserat socker och fortsätt att vispa. Tillsätt vanilj, lägg sedan till jordgubbspuré, lite åt gången. Fortsätt blanda tills smeten är helt blandad.
2) Vik sedan cheesecake blandningen i vispgrädden och rör om långsamt tills den är helt kombinerad. Smaka av, om så behövs, lägg till en extra matsked socker.
Sätt ihop:
1) Tillsätt 1-2 matskedar grahams smulor i botten av 6 serveringsglas.
2) Skeda ner cheesecake blandningen på smulorna.
3) Toppa med färska jordgubbar om så önskas.
4) Ställ in i frysen i ca 15 minuter innan servering!
Tillagningstid: 35 minuter
Grader: 175 c
Här är länken till original receptet http://www.mytasteus.com/r/strawberry-cheesecake-mousse-5613766.html
Värm olja i en gryta eller kastrull och fräs löken på medelvärme tills den är genomskinlig. Jag serverade den med zucchinipasta då jag hade ett gäng zucchinis i kylen men den är nog lika god till lite ris eller quinoa
Risotto är inte det enda sättet att ge ris en krämig konsistens. Här blandas ris (gärna råris för mer fibrer och mineraler) med en smakrik bönröra för att göra riset lite mer spännande
et står denna krämiga kolaglass och väntar på bordet. Krämig kolaglass. Lugnet har lagt sig, barnen sover och det är dags att koppla av i soffan framför det senaste avsnittetav Blacklist ( älskar den serien)
Cheesecakemed fläder ochsmakaav citron. Barnen hade haft skolavslutning så vad passar inte bättre än en härligt sommarfest med bästa vännerna och en god dessert med lite jordgubbar på toppen
I fredags hade jag för första gången på länge en skön hemmakväll med god mat och rött vin med mitt . Inte min favvodag men vem har måndag som favvodag å andra sidan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.