Krämig moussé med smak av cheesecake och jordgubbar!
myTaste USA
myTaste USA

Krämig moussé med smak av cheesecake och jordgubbar!

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Grahams smulor
  • 1 3/4 dl Grahams kex (ca 5 fullstora)
  • 2 msk smör, smält
  • 1 tsk socker
  •  
  • Cheesecake Moussé
  • 1 1/8 dl jordgubbpuré (gjord av färska eller frysta jordgubbar)
  • 1 1/8 dl vispgrädde
  • 2 msk socker
  • 220 g philadelphia
  • 3/4 dl socker
  • 1/2 tsk vaniljextrakt
  • 4-5 färska jordgubbar, för garnering

Beskrivning

    Den här underbart goda desserten är gjord på krämig Philadelphia ost och härligt söt jordgubbspuré. Passar lika bra till efterrätt som till barnkalaset då den smakar så ljuvligt gott att alla kommer älska den och den är verkligen superenkel att göra!

    Receptet är skrivet av bloggaren Glory som driver bloggen Glorious Treats och hon kommer från norra Kalifornien där hon bor tillsammans med sin ungdomskärlek och deras två barn. Glory älskar all matlagning och det är främst bakning som blivit en av hennes stora passioner i livet, och som vi på myTaste är glada över det!

    Spara ner detta grymma recept i era kokböcker bums och bjud på i helgen, garanterat sött, garanterat gott och garanterat en av de godaste desserter ni någonsin ätit!

    Gör så här:

    Grahams smulor:

    1) Krossa grahamskexen i en plastpåse.

    2) Häll på smält smör och tillsätt 1 tsk socker och rör om blandningen tills smulor na är täckta av det smälta smöret.

    3) Sprid blandningen på en plåt och ställ i ugnen på 175 grader i ca 12 minuter.

    4) Ta bort från ugnen och låt svalna.

    Jordgubbspuré:

    1) I en matberedare, blanda färska eller frusna jordgubbar. Bearbeta tills bären är hackade och att bitarna inte är större än en ärta.

    Vispa grädden:

    1) Vispa grädden tills den börjar tjockna. Tillsätt socker och fortsätt att vispa tills den är lagom tjock med toppar när du lyfter vispen.

    Cheesecake:

    1) Vispa hiladelphia osten tills den är jämn. Tillsätt pulveriserat socker och fortsätt att vispa. Tillsätt vanilj, lägg sedan till jordgubbspuré, lite åt gången. Fortsätt blanda tills smeten är helt blandad.

    2) Vik sedan cheesecake blandningen i vispgrädden och rör om långsamt tills den är helt kombinerad. Smaka av, om så behövs, lägg till en extra matsked socker.

    Sätt ihop:

    1) Tillsätt 1-2 matskedar grahams smulor i botten av 6 serveringsglas.

    2) Skeda ner cheesecake blandningen på smulorna.

    3) Toppa med färska jordgubbar om så önskas.

    4) Ställ in i frysen i ca 15 minuter innan servering!

    Tillagningstid: 35 minuter
    Grader: 175 c

    Här är länken till original receptet http://www.mytasteus.com/r/strawberry-cheesecake-mousse-5613766.html

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.