Krämig lövbiffspasta med champinjoner Posted on 25/01/2021 by Therése
catrineyngbro
catrineyngbro

Krämig lövbiffspasta med champinjoner Posted on 25/01/2021 by Therése

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
  • 400 g pasta (39 SP)
  • 400 g lövbiff (7 SP)
  • 2 scharlottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 150 g champinjoner
  • 1½ msk vetemjöl (1 SP)
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk japansk soja
  • 3 dl vatten
  • 1 svampbuljongtärning
  • 1 dl gräddmjölk 6% (4 SP)
  • 2 dl Salakis turkisk yoghurt
  • salt
  • peppar
  • Totalt blir det 8 SP/port. Lägg till SP för tillsatt matfett.
  • TIPS! Byt ut den vanliga pastan mot Rootpasta så blir det istället 2 SP/port.

Beskrivning

    Strimla lövbiffen och ställ åt sidan.
    Skär champinjonerna i bitar.
    Stek champinjonerna i en stekpanna tills vattnet dunstat bort.
    Tillsätt en klick smör och stek svampen så att den får fin färg.
    Häll upp i en skål och ställ åt sidan.
    Hacka lök och vitlök och fräs i smör en stor stekpanna utan att det tar färg.
    Tillsätt svampen, vetemjöl, senap, soja, vatten, buljongtärning, grädde och crème fraiche.
    Låt koka ihop försiktigt.
    Smaka av med salt och peppar.
    Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
    Stek lövbiffen hastigt, någon minut räcker, i smör på hög värme så att den får fin färg.
    Stek inte för länge, då blir köttet segt och tråkigt.
    Lägg ner köttet i såsen och blanda med den nykokta pastan.
    Servera med färskriven parmesan, svartpeppar och hackad persilja.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.