2. Skär lövbiffen i centimetertjocka strimlor. Krydda. Bryn köttet i smör i omgångar i stekpanna. Ta av från järnet.
3. Kärna ur och tärna paprikorna. Ansa och strimla purjolöken. Ansa spenaten.
4. Fräs lök, paprikor och spenat blankt och smidigt, se till så att all vätska från spenaten kokar bort.
5. Blanda kött, potatis och grönsaker. Fördela blandningen i en smord ugnsform.
6. Stek kantarellerna torra i smör i stekpanna. Ta undan några till garnering.
7. Gratängsås: Vispa ihop ingredienserna och häll såsen över gratängen. Peta med en gaffel så att såsen rinner ner mellan fyllningen på alla ställen. Strö över ost. Gratinera mitt i ugnen 45 min. Garnera med de sparade stekta kantarellerna och kryddgrönt.
Skala potatisen och skär den i skivor. Rör ner vitlök och häll upp i en smord ugnssäker form. Koka den på svag värme i mjölk, salt, peppar och muskot ca 10 min. Grädda potatisgratängen mitt i ugnen ca 20 min, eller tills potatisen är mjuk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.