Krämig kycklingpasta med svamp och dijonsenap
catrineyngbro
catrineyngbro

Krämig kycklingpasta med svamp och dijonsenap

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g pasta, gärna penne
  • 600 g kycklingfilé
  • 2 schalottenlökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 200 g champinjoner
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk vetemjöl
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • smör, till stekning
  • olja, till stekning
  • salt
  • peppar
  • Till servering

Beskrivning

    Gör så här

    Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka champinjonerna. Skär kycklingen i strimlor.
    Hetta upp matfett i en stekpanna och stek löken tills den får färg. Vänd i kyckling och stek lite till. Tillsätt champinjoner och vitlök och fräs några minuter under omrörning.
    Strö över vetemjölet och vänd runt. Häll i grädde, mjölk och soja. Rör ner dijonsenap och salta och peppra.
    Koka upp under omrörning, sänk värmen och låt såsen sjuda långsamt utan lock i ca 10-12 minuter. Smaka av och se om det behövs mer av senap, soja, salt eller peppar.
    Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
    Häll av pastan och blanda med kycklingsåsen. Vänd i persilja och servera genast.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.