Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka champinjonerna. Skär kycklingen i strimlor.
Hetta upp matfett i en stekpanna och stek löken tills den får färg. Vänd i kyckling och stek lite till. Tillsätt champinjoner och vitlök och fräs några minuter under omrörning.
Strö över vetemjölet och vänd runt. Häll i grädde, mjölk och soja. Rör ner dijonsenap och salta och peppra.
Koka upp under omrörning, sänk värmen och låt såsen sjuda långsamt utan lock i ca 10-12 minuter. Smaka av och se om det behövs mer av senap, soja, salt eller peppar.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Häll av pastan och blanda med kycklingsåsen. Vänd i persilja och servera genast.
Risotto är inte svårt att göra och det tar inte så värst lång tid heller, men du behöver röra om i risotton nästan hela tiden för att den ska bli sådär krämig som är så himla härligt
rensa och dela svampen i mindre bitar. Tillsätt broccoli, vitlök och senap. Salta och peppra. Vänd ner pastan i stekpannan, strö över timjan och servera
400 g färsk svamp (t ex skogschampinjoner eller champinjon). 1 gul lök, stor 4 vitlöksklyftor 400 g färsk svamp (t ex skogschampinjoner eller champinjon) 1 burk kokosgrädde á 400ml 3 msk tamari (eller annan soja) 2 msk färsk basilika, finstrimlad 2 msk färsk oregano, finhackad 2 msk färsk timjan, finhackad 160 g färsk bladspenat 2 msk olivolja, till stekning Salt svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.