Krämig kycklingpaj Jennys matblogg
catrineyngbro
catrineyngbro

Krämig kycklingpaj Jennys matblogg

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Pajdegen
  • 5 dl vetemjöl
  • 250 gram tärnat smör
  • 1 tsk salt
  • 4 msk kallt vatten
  • Fyllningen
  • 3 stycken kycklingfileer
  • 5 dl creme fraiche 34 %
  • 3 tsk sambal oelek
  • 1/2 orange paprika
  • 2 st charlottenlök
  • 1/2 – 1 dl Sweet Chilisås
  • salt
  • 2-3 Maizena
  • Mozarella

Beskrivning

    Sätt ugnen på 200- 225 grader

    Knåda ihop till en deg, och platta ut i pajformen. Ställ kallt medan du börjar med fyllningen.
    Bryn kycklingen så att det inte finns någon rosa köttsaft kvar, stek sedan den hackade löken och paprikan, Rör i creme fraichen, chilisåsen och sambal oelek. Smaka av med salt. Koka upp med ett par tre msk maizena. Låt sjuda i 10 – 15 minuter.
    Fyll upp pajskalet och sedan in i ugnen i ca 30 minuter, ta ut pajen och strö riven Mozarella över. Och ställ sedan in pajen i ugnen i ca 10 minuter till.

    Klar att servera.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.