Krämig kycklinggryta med svamp och bacon
catrineyngbro
catrineyngbro

Krämig kycklinggryta med svamp och bacon

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kycklinggryta
  • – 500 g kycklinglårfiléer
  • – 1 msk kinesisk soja
  • – 1 gul lök
  • – 200 g svamp
  • – 1 röd paprika
  • – 140 g bacon
  • – 1 msk smör
  • – 1 tsk salt
  • – 2 krm vitpeppar
  • – 3 dl vatten
  • – 2 msk konc kalvfond
  • – 2 dl valfri grädde
  • – 2 msk vetemjöl
  • Garnering och servering
  • – persilja
  • – kokt ris
  • – haricots verts
  • – röd vinbärsgelé

Beskrivning

    Strimla kycklinglårfiléerna. Blanda kycklingkött och soja. Skala och hacka löken. Ansa svampen. Strimla paprikan. Skär baconet i bitar.
    2. Stek kycklingkött, lök, svamp, paprika och bacon i omgångar i smör i en stekpanna. Salta och peppra, lägg över det i en gryta.
    3. Häll över vatten och fond. Låt grytan sjuda 7–8 min.
    4. Tillsätt grädde blandat med vetemjöl och rör ner det i grytan. Låt grytan sjuda 5 min, rör om under tiden.
    5. Garnera med persiljekvist. Servera med ris, gröna bönor och gelé.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.