KRÄMIG KYCKLINGGRYTA Åsa Falkman Fredriksson
catrineyngbro
catrineyngbro

KRÄMIG KYCKLINGGRYTA Åsa Falkman Fredriksson

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • KRÄMIG KYCKLINGGRYTA, 4 port
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 msk kycklingfond
  • 3 msk kalvfond
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 1 tsk timjan
  • lite salt och peppar (var försiktig med saltet då du har i både fond och soja)
  • 2 dl vatten
  • 1 1/2 msk honung
  • 3-4 dl grädde (valfri fetthalt – men den fetaste blir godast)
  • 300 g färskost (typ Philadephiaost – ett tips, ta en smaksatt med t ex vitlök eller örter, det ger spännande smaker i grytan).

Beskrivning

    Gör såhär:

    1) Skär kycklingfiléerna i mindre bitar, stek bitar i smör. Ha gärna lite högre värme.

    2) Hacka lök och paprika. Ha i det med kycklingen när den blivit genomstekt. Pressa i vitlöksklyftorna.

    3) Häll i kycklingfond, kalvfond och soja. Krydda. Häll i vatten och låt puttra i ca 5-7 min.

    4) Häll i grädde, honung och färskost och blanda runt, låt sedan puttra i ca 10 min till på medelvärme. Ät och njut!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.