Krämig och smakrik kyckling. Tillsammans med zucchinipasta blev det både fräscht och mättande!
4 portioner,
459 kcal per portion (9 sp)
400 gram
zucchini
600 gram
kycklingfilé
1 gul
lök
1
vitlöksklyfta
40 gram
soltorkade tomater
2 msk
kycklingfond
2 dl
matlagningsgrädde 15%
200 gram
Philadelphia light vitlök & örter
0,5 msk
torkad basilika
salt och peppar
1 dl
riven parmesanost
2 tsk
olivolja
Beskrivning
Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla kycklingen och de soltorkade tomaterna. Hetta upp en stor stekpanna med olja. Bryn lök, kyckling och tomater tills det får lite färg. Tillsätt fond, grädde, philadelphia och basilika. Låt koka ihop i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Svarva zucchinin i en grönsakssvarv till långa band och tillsätt i tillsammans med kycklingen, rör om och låt koka med någon minut. Servera med riven parmesanost!
Blanda ihop ingredienserna ovan och smaka av med salt och svartpeppar. Saften från en halv citron. Jag valde att göra en sallad på gurka, ruccola, bladspenat, isbergssallad, ägg och lite extra räkor till
Blanda ihop ingredienserna ovan och smaka av med salt och svartpeppar. Jag valde att göra en sallad på gurka, ruccola, bladspenat, isbergssallad, ägg och lite extra räkor till
Matklubbens läsare har gett det här receptet fem plus. Pastan blandas med crème fraiche och hemmagjord pesto, grillad kyckling, knaperstekt bacon, paprika, purjolök och fetaost
En lättlagad kycklingrättmed smak av vitlök. Häll upp på fat och låt stå medan du gör såsen. Kyckling. Börja med att strimla kycklingen, hacka löken och riv vitlöken
Börja med att sätta på vattnet till pastan och koka pastan enl anvisning på förpackningen. Hacka lök, vitlök, chili och soltorkade tomater och fräs ihop några minuter i en stekpanna
Täck kycklingenmed strimlad tunn skinka, sedan ska det vara Emmenthaler ost. Detta receptet har jag lagt upp här förr med lite variation, det är såååå gott och hela familjen älskar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.