Krämig köttfärspaj (utan äggstanning) Jennys matblogg
catrineyngbro
catrineyngbro

Krämig köttfärspaj (utan äggstanning) Jennys matblogg

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 gram smör
  • 3 tsk kallt vatten
  • 1/2 tsk salt
  •  
  • Fyllning
  • 500- 600 gram köttfärs
  • 1 finriven gul lök
  • 1 burk med krossade fylliga tomater
  • 1 msk chilisås
  • 50 gram philadelphiaost
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • Topping : skivade tomater och riven ost
  • Soya kulör- för färgens skull

Beskrivning

    Gör så här :
    Arbeta ihop alla ingredienser till pajdegen, och tryck ut den i formen, nagga den lätt med en gaffel. Låt vila i kylskåpet i cirka 30 minuter, detta för att förhindra att kanterna ska skjunka ner under gräddning. Ställ sedan ugnen på cirka 200 grader. Värm upp en stekpanna med smör och fräs löken , och den pressade vitlöken utan att den får färg. Lägg ner färsen och bryn den klart. Lägg ner resten av ingredienserna till köttfärsröran och låt sjuda i fem minuter. Under tiden förgräddar du pajskalet i mitten på ugnen i cirka 10 minuter. Häll i fyllningen i skalet, blir köttfärsröran för såsig – undvik att lägga ner den sista vätskan i pajen och toppa med riven ost och skivade tomater. Grädda i cirka 30 minuter, eller tills pajen fått en fin färg.

    Klar att serveras med en krispig grönsallad.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.