Krämig italiensk pasta med piccante och mascarpone
linush-5
linush-5

Krämig italiensk pasta med piccante och mascarpone

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g pasta (gärna tortiglioni eller annan kort pasta)
  • 200 g salami, i små tärningar (gärna piccante, t ex ventricina piccante)
  • 4 msk olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1,5 dl torrt vitt vin
  • 2 msk pinjenötter, lättrostade i stekpanna
  • 250 g körsbärstomater, halverade
  • 1 dl parmesanost, grovriven
  • 150 g mascarpone
  • 50 g rucolasallad
  • salt
  • ev peppar

Beskrivning

    Gör så här
    1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

    2. Fräs lök och vitlök i olivolja i stekpanna tills de börjar ta färg.

    3. Tillsätt vitt vin, salami och pinjenötter. Låt allt koka ihop några minuter.

    4. Lägg sedan ner tomathalvorna och fräs samman allt, ca 2 minuter. Smaka av med salt och peppar (salamin kan vara både salt och lite pepprig).

    5. Ta pannan från värmen. Blanda parmesanost och mascarpone i en skål, rör till en jämn smet.

    6. Häll av pastan och tillsätt den i stekpannan med salamisåsen.

    7. Tillsätt mascarponekrämen och blanda noga.

    8. Vänd sist i rucolan och servera pastan rykande varm.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.