KRÄMIG FLÄSKFILÉGRYTA
catrineyngbro
catrineyngbro

KRÄMIG FLÄSKFILÉGRYTA

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Krämig fläskfilégryta med svamp och timjan (8 SP)
  • 4 port
  • Ris 2 dl okokt
  • Fläskfilé 500 g
  • Lök 1 röd
  • Morot 4 små
  • Champinjoner 250 g
  • Rapsolja 2 tsk
  • Timjan 2 tsk
  • Vatten 4 dl
  • Grönsaksbuljongtärning 1 st
  • Färskost 7% (t ex Philadelphia light) 150 g
  • Gräslök 1 knippe
  • Salt och Peppar

Beskrivning

    Gör så här: Koka riset samtidigt som du skivar upp fläskfilén, hackar löken, skär morötterna i slantar och delar svampen i mindre bitar. Hetta upp oljan och stek köttet tills det fått lite färg. Blanda ner grönsakerna, krydda med salt, pepar och timjan. Häll på vatten och lägg i buljongtärningen. Låt puttra några minuter. Blanda i färskost och låt bli varmt. Toppa med gräslök och servera med ris. Smaklig måltid!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.