Gör så här: Koka riset samtidigt som du skivar upp fläskfilén, hackar löken, skär morötterna i slantar och delar svampen i mindre bitar. Hetta upp oljan och stek köttet tills det fått lite färg. Blanda ner grönsakerna, krydda med salt, pepar och timjan. Häll på vatten och lägg i buljongtärningen. Låt puttra några minuter. Blanda i färskost och låt bli varmt. Toppa med gräslök och servera med ris. Smaklig måltid!
1. Skär fläskfilén i mindre bitar. Bryn dom sedan i panna och salta och peppra. Ställ åt sidan. 2. Stek den gula löken och de soltorkade tomaterna tills löken blivit genomskinlig
Grädde och crême fraiche. Så har du en bra bas till en god sås till ris, pasta, bulgur, couscous, potatis eller annat tillbehör i stället för kolhydrater
Igår bjöd vi några av våra vänner över på söndagsmiddag och resultatet blev en urgod fläskfilégryta. Har ni inte gjort den tidigare så tycker jag ni ska boka in den i matsedeln – kanske till helgen redan
Putsa fläskfilén och skär i skivor. Finhacka lök och vitlökSkär champinjoner i mindre bitar. Stek köttet på hög värme i smör/olja så det får lite färg, salta och peppra
Krämigfläskfilégryta. Publicerat 2015-06-11 21. 31. 39 i. Kött,. Middag. Hej i sommarvärmen. Bjuder här på ett recept på en god fläskfilegryta att laga mellan grillningarna
Idag har vi varit och hälsat på godingarna, det blev lek och stoj. Vi gick även ut i skogen för att plocka lite pysselsaker, mossa pinnar och kottar, det blev två krukor på deras trappa
600 g fläskfilé, gärna ekologisk 250 g skogschampinjoner, i kvartar 2 gula lökar, i klyftor 5 klyfta vitlök, finhackade 4-5 cm färsk ingefära, finhackad 5 dl vatten 3 msk japansk soja 4 msk misopasta 1,5 msk koncentrerad kalvfond 2 morötter, i små bitar 3 fasta potatisar, i små bitar 4 dl crème fraîche 1 msk sesamolja 2 tsk honung 150 g svartkål, strimlad salt svartpeppar neutral olja, till stekning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.