Krämig fläskfilégratäng med färskost, vitlök och bacon
carin-52
carin-52

Krämig fläskfilégratäng med färskost, vitlök och bacon

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • https://allagodating.se/2012/01/06/kramig-flaskfilegratang-med-farskost-vitlok-och-bacon/
  • Krämig fläskfilégratäng (4 personer)
  • 1 kg fläskfilé
  • 2 paket bacon
  • 200 gram färskost med vitlökssmak
  • 400 gram champinjoner (en stor burk)
  • 5 dl creme fraîche
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 vitlöksklyfta
  • Chilisås efter eget tycke
  • Soya
  • Smör och kryddor

Beskrivning

    Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
    Putsa fläskfilén och stek i omgångar så att bitarna får fin färg. Lägg över i en ugnsfast form.
    Stek svamp och bacon så att allt får fin färg. Fördela blandningen över köttet.
    Blanda grädde, creme fraiche, ost och diverse kryddor i en kastrull. Låt koka upp och smaka av. Tillsätt ev mer vitlök och chilisås om du vill ha såsen hetare.
    Häll såsen över köttet och gratingera i ugnen, i ca 20-25 minuter.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.