Krämig fiskgratäng med räkor
catrineyngbro
catrineyngbro

Krämig fiskgratäng med räkor

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • En enkel, mättande och väldigt god fiskgratäng. Fisken väljer du själv.
  •  
  • Till 4 portioner behöver du
  • 500 gr lax eller annan valfri fisk
  • 10 cm purjo
  • 3 vitlöksklyftor
  • 400 gr färsk spenat
  • 1 msk smör & rapsolja
  • 200 gr skalade räkor
  • salt & peppar
  •  
  • Sås
  • 1 dl vatten
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk fiskfond
  • 3 msk hackad dill

Beskrivning

    Gör så här:
    Sätt ugnen på 200 grader

    Hacka purjolök och vitlök. Fräs purjo, vitlök och spenat i en stekpanna med 1 msk smör. Lägg spenatröran i botten av en ugnssäker form och fisken ovanpå. Krydda efter smak med salt och peppar.

    Häll vattnet, matlagningsgrädden, fiskfonden och dillen i en kastrull och låt koka ihop. Häll i drygt hälften av räkorna i kastrullen och häll såsen över fisken.

    Ställ in formen på i ugnen i ca 15-20 minuter. Ta ut och dekorera med resten av räkorna och eventuellt lite dill.

    Servera med potatis eller potatismos.

    Smaklig måltid!



    För er viktväktare:

    Mitt WW: Grön 9, Blå 3, Lila 3 per portion med lax och 4%-ig matlagningsgrädde. Grön 4, Blå 3, Lila 3 per portion om man byter ut laxen mot vit fisk, till exempel torsk. Lägg till SP för potatis/potatismos.

    Smartpoints Flex: 3 SP Flex per portion med lax och 4%-ig matlagningsgrädde. 3 SP Flex portion om man byter ut laxen mot vit fisk, till exempel torsk. Lägg till SP för potatis/potatismos.

    Smartpoints: 9 SP per portion med lax och 4%-ig matlagningsgrädde. 4 SP Flex portion om man byter ut laxen mot vit fisk, till exempel torsk. Lägg till SP för potatis/potatismos.



    Recept och bild – Marlene Rindå Jikita

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.