Krämig carbonara
kjaellgren
kjaellgren

Krämig carbonara

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 175 gram pasta
  • 1 purjolök i strimlor
  • Rökt kalkonbröst, sidfläsk, pancetta, skinka eller bacon typ 150 gram i tärningar
  • 1 röd paprika i tärningar
  • Olja att steka i
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • Parmesanost
  • 2 äggulor

Beskrivning

    Bryn lök, kalkon och paprika.
    Pressa i vitlöken och slå på grädden.
    Låt röran sakta koka ihop och krydda med salt, peppar och lite riven parmesanost.
    Lägg äggulorna i varsin äggkopp.
    När pastan är klar, ta undan 1-1 1/2 dl av kokvattnet och rör ner det i kalkonröran och pastan.
    Servera med äggulan, parmesanost och svartpeppar.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.