Krämig lövbiffs- och potatisgratäng
gog
gog

Krämig lövbiffs- och potatisgratäng

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 port
  • 700 g potatis
  • 600 g lövbiff
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 purjolök
  • 200 g färsk spenat
  • 200 g kantareller
  • smör till stekning
  • Gratängsås
  • 21/2 dl vatten
  • 2 msk konc kalvfond
  • 5 dl grädde
  • 5 msk vetemjöl
  • 3 msk dijonsenap
  • 140 g riven gräddädelost (Kvibille)
  • Gratinering och garnering
  • 1 dl riven lagrad ost
  • kryddgrönt
  • Ugn 225°

Beskrivning

    1. Skala och skiva potatisarna tunt.

    2. Skär lövbiffen i centimetertjocka strimlor. Krydda. Bryn köttet i smör i omgångar i stekpanna. Ta av från järnet.

    3. Kärna ur och tärna paprikorna. Ansa och strimla purjolöken. Ansa spenaten.

    4. Fräs lök, paprikor och spenat blankt och smidigt, se till så att all vätska från spenaten kokar bort.

    5. Blanda kött, potatis och grönsaker. Fördela blandningen i en smord ugnsform.

    6. Stek kantarellerna torra i smör i stekpanna. Ta undan några till garnering.

    7. Gratängsås: Vispa ihop ingredienserna och häll såsen över gratängen. Peta med en gaffel så att såsen rinner ner mellan fyllningen på alla ställen. Strö över ost. Gratinera mitt i ugnen 45 min. Garnera med de sparade stekta kantarellerna och kryddgrönt.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.