Krämig Kycklinggryta Med Grönpeppar
evelinfrimodiglindh
evelinfrimodiglindh

Krämig Kycklinggryta Med Grönpeppar

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • 600-800 g strimlad kycklingfilé
  • 4 dl cremefraiche
  • 5 dl grädde
  • smör
  • 1 tsk kalvfond
  • 1 tsk rödvin
  • 2 tsk soya
  • 1 gullök 1 röd paprika
  • 2 vitlöksklyftor 1 zucchini
  • grönpepparkorn i lag
  • salt
  • svartpeppar
  • vitpeppar

Beskrivning

    1. Stek kycklingen i smör. Krydda lätt med salt, svartpeppar och krossade grönpepparkorn.
    Ställ åt sidan när kycklingen är genomstekt.

    2. Skär zuccini, paprika och gullök i bitar, skiva vitlöken och dela körsbärstomaterna på hälften.

    3. Fräs grönsakerna i smör i en kastrull och lägg sedan i kycklingen.

    4. Lägg i cremefraiché och låt det smälta under omrörning och häll sedan i grädden.
    Häll i kalvfond, rödvin, soya och kryddorna. Krossa grönpepparkornen och ha i lite lag.

    Låt puttra under lock på svag värme ca 15 min, rör om då och då.

    Serveras med ris och en god sallad!

    Lämna gärna omdöme :)

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.