Krämig kycklinggryta med bacon
catrineyngbro
catrineyngbro

Krämig kycklinggryta med bacon

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 8 kycklinglårfiléer, med skinn
  • salt
  • peppar
  • smör, till stekning
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 schalottenlökar
  • 250 g svamp, valfri
  • 1 förp bacon
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 3 dl kycklingbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl parmesanost, riven
  • Servering
  • pasta (potatis eller ris)
  • färsk timjan

Beskrivning

    Gör så här

    Fräs kycklingen på medelvärme. Salta och peppra. Stek tills kycklingen har fått fin färg på båda sidor och lägg åt sidan.
    Stek bacon krispigt i samma panna och lägg åt sidan. Stek svamp i lite smör (i samma panna) tills den fått fin färg. Tillsätt löken och vitlöken och fräs i ytterligare någon minut.
    Tillsätt grädden, buljongen och kryddorna och låt koka ihop. Lägg i kycklingen och låt sjuda långsamt i ca 30 minuter tills kycklingen är genomstekt. Smaka av med salt och peppar.
    Koka under tiden pasta/ris enligt anvisningarna på förpackningen.
    Ha i parmesanen i grytan och rör om.
    Toppa grytan med knaperstekt bacon och färsk timjan och servera med pasta eller ris.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.