Krämig kycklingfärspaj med smak av vitlök & örter Posted on 12/04/2021 by Therése
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 51 röster
Ingredienser
Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
175 g
rumsvarmt Bredgott (38 SP)
3½ dl
vetemjöl (21 SP)
2¼ msk
vatten
500 g
kycklingfärs (12 SP)
200 g
philadelphiaost vitlök/örter (12 SP)
2 dl
crème fraiche 8% (10 SP)
½ gul
lök
sambal oelek
salt
peppar
1½ dl
riven ost 12 % (3 SP)
Totalt för hela pajen blir det 96 SP, dela i 6-8 port (12-16 SP/port).
Beskrivning
Arbeta ihop samtliga ingredienser till pajdegen.
Tryck ut degen i en pajform.
Nagga pajdegen.
Låt vila i kylen i 30 min.
Hacka löken.
Fräs den med kycklingfärsen i en stekpanna.
Rör ner philadelphiaosten och crème fraiche.
Smaka av med sambal oelek, salt och peppar.
Förgrädda pajskalet i 10 min i 225°C.
Häll kycklingfärsröran i pajskalet.
Strö över riven ost.
Grädda mitt i ugnen i 225° i ca 25 min.
Servera med sallad och bröd.
Smakaavmed salt och peppar. Stäng av plattan, rör om. Toppa med persilja. Rör ner balsamico i bacon och löksåsen, tillsätt tomatpuré och kycklingfond, låt koka upp
Kontrollera att kycklingen är genomstekt dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag. Så det fick bli kyckling panerad i grillchips och pasta medvitlökssmak
Här träffade vi ett holländskt par som höll på att bygga en restaurang i byn. Här hade vi grillade kycklingspett penslade med soja, grillad haloumi, kall sås av grekisk yougurt och sweet chili samt grillspett av diverse grönsaker
Smakaavmed salt och peppar och kanske lite sambal oelek om ni önskar mer hetta. Under tiden kokar du pastan al dente och klipper baconet och fräser det knaperstekt och lägg det på hushållspapper så det får rinna av
Krydda meddragon, soja, kycklingbuljong och smakaavmed salt och peppar. (Ww tillsätt mjölet innan du häller på vätskan och blanda, alt blanda mjölet med en del av vattnet och blanda ner i såsen)
Smakaav. smör (lägg till SP för mängden du snavänder). Hela satsen köttbullar blir 34 SP, dela på antalet köttbullar du gör för att få fram SP/köttbulle eller per portion
av såsen med maizena om du önskar lite tjockare konsistens. Stek baconet tills det börjar att ta lite färg, tillsätt löken och vitlöken och låt den fräsa med en stund
Ta bort kastrullen från plattan och smakaav såsen meddragon, salt och peppar. Värm crème fraichen under omrörning på låg/medelvärme, smula ner buljongtärningen och rör så det blandar sig
Kommentarer
2505eriksson
Den var god,tog färdig pajdeg istället.
Logga in eller Registrera för att kommentera.