Korvstroganoff med Kavli paprikaost Posted on 10/12/2020 by Therése
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
400 g
falukorv, Lithells middagskorv
1 stor
lök
1-2 st
röd paprika
100 g
Kavli paprikaost
½ dl
chilisås
1½ dl
gräddmjölk 6%
1½ dl
vatten
1 tsk
timjan
1 tsk
paprikapulver
salt
peppar
Totalt blir det 9 SP/port. Lägg ev till SP för matfett och SP för tillbehör.
TIPS! Servera rätten med blomkåls eller broccoliris som har 0 SP.
Beskrivning
Dela och skär korven i valfria bitar.
Stek i smör i omgångar tills korven börjar få färg, lägg åt sidan.
Skala och hacka löken, skölj och skär paprikan i bitar.
Bryn även löken och paprikan i smör tills dom börjar mjukna.
Blanda ner korven i löken.
Rör i chilisås, mjukost och grädde.
Låt det koka upp och sen stå och småsjuda medans riset kokar.
Smaka av med kryddorna.
Vill man ha en tjockare sås kan man reda av den med lite maizena.
Servera med ris och gröna ärtor.
Krydda meddragon, soja, kycklingbuljong och smaka av med salt och peppar. Putsa fläskfilén och skär i skivor, bryn dem snabbt på båda sidorna, salta, peppra och krydda med provencalekryddor
Koka på medelvärme utan lock tills potatisen är mjuk, ca 20 min. Sätt ugnen på 200°C. Skala och skär potatisen i 3–4 mm tjocka skivor, gärna i matberedare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.