Koka upp en kastrull med vatten, dra av från värmen och lägg i linserna i 10 minuter. Låt rinna av väl i durkslag.
Häll av vätskan från syltlöken, men spara 1 msk. Lägg vätskan i en stor skål med gochugaru, riven vitlök och ingefära samt soja. Rör om väl och vänd sedan i löken som ska täckas av chiliblandningen. Ställ åt sidan.
Blanda ihop alla ingredienserna till såsen. Ställ åt sidan.
Häll ner linser med potatismjöl, solrosfrön, soja, sesamolja, socker, peppar och misopaste i en matberedare. Riv morötter, vitlök, ingefära och lägg beredaren. Knäck i ägget och mixa till en grynig smet, den ska absolut inte vara slät. Smaka eventuellt av med mer soja.
Forma till små biffar. Vänd i sesamfrön. Stek i generöst med olja till gyllene och frasiga, detta tar ca 3-4 minuter per sida. Låt rinna av på galler.
Servera de frasiga linsbiffarna med ångande varmt ris, den heta såsen, chilimarinerad lök samt det krispiga gröna bladen och gurkan.
I det avsnittet gjorde Tareq Taylor veganska linsbiffar som jag tyckte verkade smarriga. De här linsbiffarna kommer jag definitivt att göra fler gånger
Linsbiffarna är ett gott alternativ till bönbiffar och falafel, och de är relativt snabba att tillaga eftersom linserna går att koka på cirka 20 minuter. Denna recept ger ca 16 stycken linsbiffar
Här är recept på Gröna linsbiffar. Det är inte så många inlägg jag hinner att lägga ut just nu. Intensivt på jobbet och på den privata musikaliska fronten med olika konserter
Om man idag är sugen på något som absolut inte är klassisk midsommarmat så kan jag tipsa om de här goda koreanska vårrullarna som jag gjorde häromdagen
Jag vill dock poängtera att det inte rekommenderas att äta linsbiffarna (iallafall inte i någon större mängd) för dig som äter enligt elimineringsfasen
Blanda samman alla ingredienserna till dippsåsen och ställ åt sidan. Rör samman mandufyllningen genom att blanda soja, ingefära, vitlök, sesamolja, farinsocker och fisksås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.