Konserverade äpplen
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Konserverade äpplen

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 10-15 små fina äpple av sorten Ingrid Marie
  • 1 l vatten
  • 1350 g strösocker
  • 2 dl cognac
  • 1 vaniljstång
  • 3 kanelstänger

Beskrivning

    Tvätta äpplena noga.

    Skala dem helt eller delvis, använda gärna ett ciseleringsjärn eller liknande för att få dekorativa mönster.

    Koka sockerlag med vatten och socker tills allt socker löst sig.
    Häll därefter i konjaken.

    Stoppa ned äpplen i tre olika, väl rengjorda, glasburkar på ca en liter styck.
    Viktigt är att burkarna har gummipackning som sluter tätt.

    Dela en vaniljstång i tre bitar och lägg ned i de olika burkarna.
    Stoppa därefter ned en kanelstång i varje burk och häll över sockerlagen.

    Stäng burkarna och koka dem ca 30 min i vatten för att skapa en konserv med lång hållbarhet.

    Servera de inlagda äpplena med mandelgrädde till.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.