Kolakakor

Smarriga och lättbakade kolakakor är omtyckta av nästan alla! Dessa goda kakor, som också kallas kolasnittar och sirapskakor, passar både små och stora och är goda till såväl saft som kaffe.

chokladkolakakor lakritskolakakor smörkolakakor nötkolakaka sega kolakakor runda kolakakor knäckiga kolakakor frysta kolakakor knapriga kolakakor salta kolakakor
Matklubben.nu
Bilden kommer från receptet Maries kolakaka av Matklubben.nu

Topprecept för kolakakor just nu

Visa alla topprecept för kolakakor

Den perfekta nybörjarkakan


De mumsiga kakorna får en seg och härlig konsistens tack vare ingredienser som smör, socker och sirap. Kolakakor är perfekta kakor för nybörjare, det går helt enkelt inte att misslyckas med dem. Tänk bara på att inte grädda kakorna för länge, de ska vara härligt sega i konsistensen. Ingefära är gott att smaksätta kolakakor med. Vill du sätta en extra twist på dessa klassiska kakor kan du också göra kolakakor med daim. Eller varför inte kolakakor med choklad? Gör gärna en extra sats nästa gång, frys in och plocka fram när du får oväntade gäster.

Kolakakor är en klassiker när man pratar om sju sorters kakor. Begreppet syftar till det minsta antalet kaksorter som etiketten anses föreskriva att kakfatet ska innehålla. Denna sed är känd sedan slutet av 1800-talet och konceptet ledde till den klassiska receptboken Sju sorters kakor, som gavs ut 1945. I boken beskrevs början av 1900-talet som en tid då sju sorters kakor var en undre gräns för vad som var lämpligt att servera vid kafferep. Enligt vissa var värdinnan snål om hon bakat färre än sju sorter och högfärdig om hon bakat fler än sju.

Toppkommentarer i kolakakor

Kolakakor
65
Karin Else
Karin Else kommenterade på Kolakakor

“Hej vänner, jag skriver för att få dig goda nyheter. Jag är väldigt glad för att jag fick ett lån på 550 000 kr som jag skapade min restaurang. Jag fick detta lån från fru Catalia Merkel, en seriös finansiär. Så, om du behöver ett lån av pengar för att få dina drömmar att bli sanna, som att ha ditt eget företag, betala för din bil, hus och andra, ansöka om ditt lån.
pengar i Ms Catalia Merkel. Jag fick 550 000 kr på 48 h vid 3% intresse och mycket snabbt mycket säkert.
Kontakta honom via e-post: [email protected]
Sprid meddelandet till dina kollegor för att hjälpa dem som behöver det.
Tack.”

Visa alla 2 kommentarer

Senaste recepten för kolakakor