Kolakaka
Helena Toftling
Helena Toftling

Kolakaka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Botten
  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 3/4 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1,5 dl vetemjöl
  • Fudge
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 msk kakao
  • 50 g smör

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en rymlig kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop till en jämn smet.

    2. Häll smeten i en smord och bröad springform.

    3. Grädda kakan i 18-22 minuter. Låt kallna i formen.

    4. Blanda alla ingredienser utom smöret i en kastrull. Koka upp det och låt puttra till ca 123 grader.

    5. Tag bort kastrullen från värmen och tillsätt smöret. Blanda till en slät smet.

    6. Häll fudgen över kakan och låt det stelna i kylen. Servera gärna med en klick vispad grädde.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.