Dela botten i 3 delar, använd tårtring (glöm ej tårtplast innanför).
Lägg ihop tårtan dagen före, låt smörkrämen bli rumstempererad och vispa upp igen innan garnering (skär sig krämen, mikra en klick och vispa ihop).
Garnera med kolasås, spritsad smörkräm och strössel mm
För söt! Tror jag tog sockret för långt när jag smälte den till kolasåsen, så den och smörkrämen fick en rätt bitter och stark söt ton som tog över totalt. Om repris, kanske ta Dulce de leche ist? Nötter passar inte med chokladmousse (men jättebra med kolamousse), om något knaprigtmed chokladmousse kör krispiga kulor, kinapuffar eller daimkross). Också ganache i samma som mousse blir lite onödigt, kanske Dulce de leche istället för ganace och skippa kolasås på toppen alt ta chokladsås ist :)
För söt! Tror jag tog sockret för långt när jag smälte den till kolasåsen, så den och smörkrämen fick en rätt bitter och stark söt ton som tog över totalt. Om repris, kanske ta Dulce de leche ist? Nötter passar inte med chokladmousse (men jättebra med kolamousse), om något knaprigtmed chokladmousse kör krispiga kulor, kinapuffar eller daimkross). Också ganache i samma som mousse blir lite onödigt, kanske Dulce de leche istället för ganace och skippa kolasås på toppen alt ta chokladsås ist :)
Tänk att ringla varm kolasås över vaniljglass, fylla praliner eller använda i en paj… Våga testa nya saker i köket, det finns inget roligare än att experimentera
Gjorde en botten av ungefär samma smet som småkakan kolasnitt men med lite extra ljus sirap i och sedan en fyllning av bland annat cream cheese och vanilj
Blanda i en bunke ihop kakao, strösocker, och vaniljsocker. Mina brownies med kola och chokladganache. Gjorde halva formen med salta cashew- och jordnötter på lagret i och den andra utan så att alla ville och kunde smaka
Det här är receptet på mina vanilj cupcakes som jag brukar använda rätt så ofta. Jag älskar även att frosta mina cupcakes med olika smaker och olika typer av frosting, detta är en variant på choklad frosting som är både enkel att göra som den är god att äta
Hej soliga fredag. Har sett på väderappen att från och med imorgon ska vädret bli lite sämre jämfört med sommarvärmen vi haft senaste veckan så idag gäller de att passa på o njuta av de fina vädret
Chokladkola. Klä en mindre form med bakplåtspapper och häll försiktigt upp chokladkolasmeten i den. 2 msk vaniljsocker. Låt allt sjuda på medelsvag värme upp till 120 grader, rör om då & då. 2 msk vaniljsocker
Choklad & banan proteinpannkakor med vanilj & banankräm. Vanilj & banankräm. Saftiga chokladiga pannkakor (använd gärna ännu mer kakao om du gillar choklad) med en fräsch banankräm som passar perfekt ihop med chokladen
Rör ihop socker, vaniljsocker och philadelphiaosten med äggulorna. Förra året gjorde jag och brorsan en cheesecake på vit choklad och karamelliserad mjölk
Tillsätt därefter strösocker och vaniljsocker och vispa fluffigt. En underbart god cupcake med smak av vitchoklad, låt muffinsen gärna stå i några timmar innan du äter den efter att du gräddat dem så att smakerna faller på plats
-) Mörk choklad innehåller en hel del järn, så med nyponpulver eller någon annan C-vitaminkälla så blir detta väldigt bra godis för de som behöver få i sig extra järn
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Smält choklad i vatten bad. Vispa ihop smör o socker till en slät krämTillsätt chokladenVispa äggvitor o blanda i saltet, vispa till en maräng o ställ åt sidaBlanda i vetemjölet lite i tagetO sist blanda i försiktig äggvitor
En riktigt god och söt paj som går att göra i stor och litet format. Den går att både på sommaren och även på vintern och du skippar jordgubbarna och har en klick glass till istället för grädden
*choklad & hasselnöt * vaniljkräm & hallonGlad sommar. )Fyllning & garnering. Före avbakning penslade jag wienerbröden med äggvita, och spritsade vaniljkräm samt hallonsylt i hålrummen på de dubbeltvinnade åttorna
Jag älskar kombinationen av nötter och choklad. Dunder enkla chokladpraliner. - Läs mer om dessa underbart goda fairtrade/ekologiska nötter på Smilingcashews hemsida
Kommentarer
manuela-2
För söt! Tror jag tog sockret för långt när jag smälte den till kolasåsen, så den och smörkrämen fick en rätt bitter och stark söt ton som tog över totalt. Om repris, kanske ta Dulce de leche ist? Nötter passar inte med chokladmousse (men jättebra med kolamousse), om något knaprigtmed chokladmousse kör krispiga kulor, kinapuffar eller daimkross). Också ganache i samma som mousse blir lite onödigt, kanske Dulce de leche istället för ganace och skippa kolasås på toppen alt ta chokladsås ist :)
manuela-2
För söt! Tror jag tog sockret för långt när jag smälte den till kolasåsen, så den och smörkrämen fick en rätt bitter och stark söt ton som tog över totalt. Om repris, kanske ta Dulce de leche ist? Nötter passar inte med chokladmousse (men jättebra med kolamousse), om något knaprigtmed chokladmousse kör krispiga kulor, kinapuffar eller daimkross). Också ganache i samma som mousse blir lite onödigt, kanske Dulce de leche istället för ganace och skippa kolasås på toppen alt ta chokladsås ist :)
Logga in eller Registrera för att kommentera.