Kola, vanilj choklad & nötter
manuela-2
manuela-2

Kola, vanilj choklad & nötter

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 3 1 röster

Ingredienser

  • Brinkenbakar tårtbotten x1,5 i 19cm form
  • Mjölkchokladganache x1 (från daimtårtan)
  • Kanderade mandlar
  • Fixarfesten chokladmousse x1
  • Brinkenbakar kolasås x2 (mindre salt och lite vanilj)
  • Fares kolamarängsmörkräm x0,5 (mindre kolasås pga söt)
  • Garnering: kolasås, strössel, kanderade mandlar, karamellchokladflingor

Beskrivning

    Dela botten i 3 delar, använd tårtring (glöm ej tårtplast innanför).
    Lägg ihop tårtan dagen före, låt smörkrämen bli rumstempererad och vispa upp igen innan garnering (skär sig krämen, mikra en klick och vispa ihop).
    Garnera med kolasås, spritsad smörkräm och strössel mm

Kommentarer

  • manuela-2

     - 

    För söt! Tror jag tog sockret för långt när jag smälte den till kolasåsen, så den och smörkrämen fick en rätt bitter och stark söt ton som tog över totalt. Om repris, kanske ta Dulce de leche ist? Nötter passar inte med chokladmousse (men jättebra med kolamousse), om något knaprigtmed chokladmousse kör krispiga kulor, kinapuffar eller daimkross). Också ganache i samma som mousse blir lite onödigt, kanske Dulce de leche istället för ganace och skippa kolasås på toppen alt ta chokladsås ist :)

  • manuela-2

     - 

    För söt! Tror jag tog sockret för långt när jag smälte den till kolasåsen, så den och smörkrämen fick en rätt bitter och stark söt ton som tog över totalt. Om repris, kanske ta Dulce de leche ist? Nötter passar inte med chokladmousse (men jättebra med kolamousse), om något knaprigtmed chokladmousse kör krispiga kulor, kinapuffar eller daimkross). Också ganache i samma som mousse blir lite onödigt, kanske Dulce de leche istället för ganace och skippa kolasås på toppen alt ta chokladsås ist :)

Logga in eller Registrera för att kommentera.