Kokostoscakladdkaka
Helena Toftling
Helena Toftling

Kokostoscakladdkaka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kladdkakebotten
  • 150 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 3/4 dl kakao
  • 1 nypa salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1,75 dl vetemjöl
  • Kokostosca
  • 60 g smör
  • 1 dl ljus sirap
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 200 g kokosflingor
  • 2 dl strösocker
  • 1 krm salt

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör snabbt ihop allt till en slät smet.

    2. Häll smeten i en smord och bröad springform eller pajform, 23–24 cm i diameter. (Bröa med kokos eller ströbröd.)

    3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 15 min. Höj värmen till 250 grader när du tar ut kakan.

    4. Kokostosca: Blanda ihop alla ingredienserna i en kastrull. Låt den puttra på spisen i ca 5 min.

    5. Bred ut kokostoscan ovanpå kladdkakan i formen väldigt försiktigt så kladdkakan inte blir kletig.

    6. Grädda kakan i ca 5 min tills den fått en gyllene färg. Ta ut kakan när den fått lagom färg.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.