Kokosäppelkaka
DenblygaViolen
DenblygaViolen

Kokosäppelkaka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 –8 portioner
  • Tid: 45 minuter
  • 100 g smör 
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl kokosflingor
  • ½ dl finhackade hasselnötter (kan uteslutas)
  • 4 –6 små syrliga äpplen
  • Tillbehör
  • lättvispad grädde 

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 175°. Smörj en ugnsform.

    2. Smält smöret och låt det svalna.

    3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kokos och nötter och tillsätt det i äggsmeten.
    Rör i det avsvalnade smöret.

    4. Skala, halvera och kärna ur äpplena. Lägg dem med den runda sidan upp i formen. Häll på smeten.

    5. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter tills smeten stannat och fått fin färg. Servera med vispad grädde.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.