Knådfri Formfranska
jigglybear
jigglybear

Knådfri Formfranska

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten, fingervarmt
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 7 –8 dl vetemjöl
  • Garnering
  • 1 ägg
  • vita eller blå vallmofrön

Beskrivning

    1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner sirap, olja, salt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en deg.

    2. Forma degen till en limpa med mjölade händer. Lägg den i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper.

    3. Fyll upp ca 10 cm varmt vatten i diskhon och ställ ner limpformen där så jäser den snabbare. Låt degen jäsa tills den dubblat i storlek. Sätt ugnen på 250 grader.

    4. Pensla limpan med ägg och strö över vallmofrön.

    5. Sänk värmen direkt till 200 grader när du sätter in limpan i ugnen. Grädda den längst ner i 30–35 min. Låt bröden svalna i formen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.