Knäckig toscakaka
Helena Toftling
Helena Toftling

Knäckig toscakaka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • kaka
  • 2 st ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smält smör
  • 1/2 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • Toscasmet
  • 75 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1,5 msk mjölk
  • 100 g mandelspån

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, smör, mjölk och vetemjöl. Rör ihop till en slät smet.

    2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbara kanter. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter. Gör tosca-smeten under tiden.

    3. Toscasmet: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, mjöl, mjölk och mandelspån. Rör ihop allt till en smet och låt den sjuda på svag värme i ca 10 minuter. Rör om då och då.

    4. Ta ut kakan och bred smeten på ytan. Grädda kakan i ytterligare 15 minuter tills toscan fått färg

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.