Koka upp grädde, socker och sirap. Blanda sedan i Werthers. Låt sjuda tills du kan göra kulprov. Under tiden rostar du mandlarna i ugnen en stund. Hacka dom sedan fint. Tillsätt mandel och smör när knäcken nästan är färdig.
Häll upp knäcksmeten i formar. Strö på flingsalt.
Skala och klyfta äpplena och lägg i en pajform. Smält smör och rör ner övriga ingredienser. Bred blandningen över äpplena och grädda i 175 grader i ca 30 minuter
Toppa med finhackad koriander, finhackade mandlar eller jordnötter, hela rödpepparkorn och lime. Men när jag nu väl äter kött - då vill jag att det ska vara så smakfullt som möjligt, och aldrig, aldrig, aldrig mer än medium stekt - hellre mer mot rare
Att knåda, tålmodigt vänta, lukta och till sist även få smaka på något som man lagt ner både kärlek och tid på gör det hela bra mycket roligare än att bara rycka med sig en påse bröd från hyllan i affären
Grovhacka den rostade sötmandeln. Är festen utomhus är det ett extra plus som maträtterna inte kräver bestick så att man dels slipper massa engångsartiklar som skräpar runt men också att vinden snor med sig både det ena och det andra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.