Koka upp grädde, socker och sirap. Blanda sedan i Werthers. Låt sjuda tills du kan göra kulprov. Under tiden rostar du mandlarna i ugnen en stund. Hacka dom sedan fint. Tillsätt mandel och smör när knäcken nästan är färdig.
Häll upp knäcksmeten i formar. Strö på flingsalt.
Rör om tills saltet lösts upp och pulvret blandats upp med vattnet. Lägg i mandlarnaoch rör om. Häll upp det kokande vattnet och smaksättningen i tre olika skålar
Mandeln bryter av perfekt mot de mjuka äpplena och den knäckigaoch söta pajskalet. De flesta som har äppelträd hinner knappt ta vara på äpplena själva och frågar man snällt brukar man alltid få plocka bäst man vill
Doppa mandlarna i chokladen och lägg på ett fat med smörgåspapper. Jag tycker att det är fantastiskt gott med lakrits och gör gärna olika gosaker med lakritssmak
Krydda med lite av kryddblandningen ochflingsaltet efter smak. Flingsalt. Rosta (stek) mandeln i oljan i en panna på lite över medelvärme tills den får en fin brun färg
Tillsätt de varma mandlarnaoch rör TILLS vattnet dunstat och sockret vitnar och blir klumpigt. Här får ni ett supergott recept på madlar som man rostar i ugnen och sedan lägger till sockerlag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.