Kladdkakekakor Av: FREDRIK NYLÉN i FREDRIKS FIKA
catrineyngbro
catrineyngbro

Kladdkakekakor Av: FREDRIK NYLÉN i FREDRIKS FIKA

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 2 1 röster

Ingredienser

  • 20 st
  • 50 g smör
  • 150 g mjölkchoklad eller mörk choklad
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt

Beskrivning

    Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret. Hacka chokladen och smält den i smöret.
    3. Rör samman strösocker och ägg, rör ner den smälta chokladen.
    4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt. Rör ner i smeten och blada väl. Ställ smeten i kylen 15 minuter för att den ska sätta sig.
    5. Forma små bollar och lägg glest på en plåt med bakplåtspapper.
    6. Baka mitt i ugnen 8-12 minuter tills de fått fin färg. 8 minuter = riktigt kladdigt, 12 minuter segmjuka kakor. Mina är bakade i precis 10 minuter och jag har en ganska het ugn.

Kommentarer

  • vildahietanen

     - 

    Vart inte alls som det var på bilden. Kakorna blev helt platta och det var inget kladdigt.

  • jemima.jemander

     - 

    Jättefina och goda!❤️??

  • elcharlie

     - 

    Behövde 15 min för att bli stadiga men sega blev de inte.

Logga in eller Registrera för att kommentera.