Kladdkaka med hallon – en lite nyttigare variant
catrineyngbro
catrineyngbro

Kladdkaka med hallon – en lite nyttigare variant

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Hallonkladdkaka (ca 8 bitar)
  • 3 ägg
  • 3/4 dl sötströ
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl vaniljkvarg
  • 1,5 dl hallon

Beskrivning

    Gör så här:

    Vispa samman ägg och sötströ.

    Rör ner bakpulver, kakao och kvarg.

    Vänd ner vetemjölet och blanda till en jämn smet.

    Vänd ner hallonen i smeten.

    Spänn fast ett bakplåtspapper i en springform ( 21 cm i diameter).

    Häll ner smeten i formen.

    Grädda nederst i ugnen, 175 grader i 15 minuter.

    Pudra lite vaniljsocker över och servera med en klick vaniljkvarg. Yummi ?

    Viktväktare: Kakao 2 sp, vetemjöl 6 sp, vaniljkvarg 0,2 % 2 sp. 10 sp för hela kakan. Delar du den på åtta äter du en bit för drygt 1 sp ??

    Ha nu en fortsatt härlig dag!!

    Kram Annika

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.