Kladdkaka LCHF – Den godaste!
catrineyngbro
catrineyngbro

Kladdkaka LCHF – Den godaste!

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kladdkakan går att tredubbla receptet och sedan gräddas på plåt, då blir det brownies!
  • Grädda dem då lite längre, ca 15 minuter.
  • Jag föredrar att göra den här i en liten springform (20 cm) då jag vill ha den lite högre.
  • Pudra pulveriserat erythritol över (mixa ica sötströ i mixer) eller vanligt florsocker om du hellre vill ha det.
  • Servera med lättvispad grädde och njut!
  • Det blir mastig kladdkaka så jag skär den i 12 bitar.
  • Prova den här och glöm inte att recensera här nedan om ni provat den och rekommenderar den!
  • 4 ägg
  • 1 dl sockerfri sötning (ica stevia strö tex)
  • 200 g mörk choklad, minst 70% gärna 86%
  • 200 g smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver

Beskrivning

    INSTRUKTIONER

    Sätt ugnen på 180 °C.
    Vispa äggen fluffiga, vispa ner sötningen efter en stund.
    Smält smör och mörk choklad. Rör ner grädden i chokladsmeten.
    Blanda de torra ingredienserna.
    Rör ner chokladsmeten i äggsmeten och rör sedan ner de torra ingredienserna. Häll smeten i liten springform med bakplåtspapper färst i botten.
    Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter. OBS! Kakan SKA vara wobbly och kladdig, den blir bra i kylen sedan.
    Låt kallna i kylskåp några timmar.

    NÄRINGSINNEHÅLL

    Portioner: 1Kalorier: 282Fett: 28.5Kolhydrater: 3.5Fiber: 2Protein: 2.5

    Åse Falkman Fredrikson

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.