Kladdkakan går att tredubbla receptet och sedan gräddas på plåt, då blir det brownies!
Grädda dem då lite längre, ca 15 minuter.
Jag föredrar att göra den här i en liten springform (20 cm) då jag vill ha den lite högre.
Pudra pulveriserat erythritol över (mixa ica sötströ i mixer) eller vanligt florsocker om du hellre vill ha det.
Servera med lättvispad grädde och njut!
Det blir mastig kladdkaka så jag skär den i 12 bitar.
Prova den här och glöm inte att recensera här nedan om ni provat den och rekommenderar den!
4
ägg
1 dl
sockerfri sötning (ica stevia strö tex)
200 g
mörk choklad, minst 70% gärna 86%
200 g
smör
1 dl
vispgrädde
1 dl
mandelmjöl
2 tsk
bakpulver
1 tsk
vaniljpulver
Beskrivning
INSTRUKTIONER
Sätt ugnen på 180 °C.
Vispa äggen fluffiga, vispa ner sötningen efter en stund.
Smält smör och mörk choklad. Rör ner grädden i chokladsmeten.
Blanda de torra ingredienserna.
Rör ner chokladsmeten i äggsmeten och rör sedan ner de torra ingredienserna. Häll smeten i liten springform med bakplåtspapper färst i botten.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter. OBS! Kakan SKA vara wobbly och kladdig, den blir bra i kylen sedan.
Låt kallna i kylskåp några timmar.
Det bästa av allt är att den är så enkel att göra och att den är så jääkla god. Det bästa av allt är att den är så enkel att göra och att den är så jääkla god
Jag provade ju att baka kladdkaka med polly för några månader sedan och jag var väl inte helt förtjust i den varianten men kanske med detta grundrecept istället
Tillsätt färskosten och blanda väl, rör ner den rivna osten,. Om ni som jag äter Lchf eller Cleaneating som det nu heter så är detta ett gott bröd, många recept på bröd som jag har provat har blivit så svampiga
Utan tvekan är detta den godaste kladdkakan som jag vet. Den är med apelsinsmak i originalet, men det hoppade jag över denna gången eftersom nu får det gå snabbt i köket när målaren är här
Jag gjorde ostfrallor nyss… Inspirerad från ‘Allt om LCHF’, och blev jättenöjd med resultatet. Jag ändrade om lite i receptet… 10-12 frallor 4 stora ägg 100 g philadelphiaost1,5 msk sesamfrön 1,5 msk fiberhusk 1,5 tsk bakpulver 3 msk chiafrön 2 msk hackad valnötter (kan uteslutas) cayennepeppar, salt 2 tsk oregano 4 dl riven ost
Rör i grädden och sedan äggen och sötning. Glutenfri kladdkakaLCHFSmält smöret i en kastrull. Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i 5–10 minuter. Passa kakan noga – den ska fortfarande vara kladdig inuti cirka 3 cm från kanten och in till mitten. Låt kakan gräddas i 10–15 minuter och du har en jättegod fast chokladkaka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.