Smält smöret på låg värme.
Smörj form.
Blanda ägg och socker i en bunke, vispa poröst.
Häll i de smälta smöret och bland ihop.
Blanda sedan alla torra ingredienser i en annan bunke.
Häll sedan i hälften av de torra i äggblandningen för att slippa klumpar och häll sedan i resten och blanda ordentligt.
Häll i formen och ställ in i mitten av ugnen.
Låt den stå i ugnen i 15-25minuter beroende på ugn men de ska va lös i mitten när den är kör för den blir fastare när den svalnat.
Citron kladdkaka är så gott, nästan för gott. Man tänker citron-sur nej det är det inte. Man känner av syrliga smaken lite men ihop med grädde så är den fantastisk gott
Kladdkakan serveras med fördel kall med en klick grädde eller glass. Grädda kladdkakan mitt i ugnen på 175 grader i ca 30-35 minuter (kladdkakan ska fortfarande vara lite kladdig)
Blev det någon kladdkaka på kladdkakans dag i onsdags. Jag är inte så mycket för att hålla mig till speciella dagar utan njöt av en enormt god kladdkaka igår kväll istället
Kladdkaka extra allt, ungefär så kan den här kakan presenteras. Kladdkaka. Dumlegrädden fördelas på den kalla kladdkakan och ovanpå strös marshmallows, jordnötter och dumlebitar
I år blev det vad som visade sig vara världens godaste och kladdigaste kladdkaka. Där finns även massor av andra varianter på kladdkaka som jag vill testa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.