Kladdkaka
Amanda Thoresen
Amanda Thoresen

Kladdkaka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 5-6 msk kakao
  • Lite salt
  • Lite ströbröd till form

Beskrivning

    Smält smöret på låg värme.
    Smörj form.
    Blanda ägg och socker i en bunke, vispa poröst.
    Häll i de smälta smöret och bland ihop.
    Blanda sedan alla torra ingredienser i en annan bunke.
    Häll sedan i hälften av de torra i äggblandningen för att slippa klumpar och häll sedan i resten och blanda ordentligt.
    Häll i formen och ställ in i mitten av ugnen.
    Låt den stå i ugnen i 15-25minuter beroende på ugn men de ska va lös i mitten när den är kör för den blir fastare när den svalnat.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.