1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar) eller spänn fast ett bakplåtspapper på botten.
3. Smält smöret i en kastrull, låt svalna något.
4. Vispa ihop ägg och socker ( använd ej elvisp)
5. Blanda kakao, vaniljsocker, vetemjöl och salt i en bunke och rör ner i äggblandningen.
6. Tillsätt det smälta smöret och blanda försiktigt ihop till en jämn smet och häll sedan över smeten i formen.
7. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter ( öka eller minska vid behov beroende hur kladdig du vill ha den)
8. Ta ut kladdkakan och låt svalna.
9. Sikta florsocker över om så önskas. Servera med vispad grädde och färska bär.
Lite högre och lite luftigare än vanlig kladdkaka, men otroligt kladdig, len och god. Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten Pudra gärna lite florsocker över kakan
I år blev det vad som visade sig vara världens godaste och kladdigastekladdkaka. Där finns även massor av andra varianter på kladdkaka som jag vill testa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.