Kladdig kladdkaka
Amanda Thoresen
Amanda Thoresen

Kladdig kladdkaka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 5-6 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • Lite salt
  • Lite ströbröd till formen

Beskrivning

    Ställ ugnen på 150 grader.
    Börja smälta smöret på låg värme.
    Samtidigt som smöret smälter smörjer du in formen med smör och ströbröd.
    Blanda ägg och socker i en bunke.
    Häll i det smälta smöret och blanda ihop.
    Blanda sedan alla torra ingredienser i en annan bunke.
    Häll sedan i hälften av den torra blandning i ägg blandningen och rör om. Häll sedan i resten för att undvika klumpar.
    Häll i formen och ställ in i mitten av ugnen.
    Sätt klockan på 15min för att kolla till kakan, beroende på ugn kan den stå upp till 25min, när den är klar ska den va lös i mitten för den ”stelnar” när den svalnar.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.